atelier
atelier

compact bureau

Kuin & Kuin architecten heeft een hecht team van hoog gekwalificeerde medewerkers  met minimaal HBO niveau. Zij werken samen in één ruimte, het atelier. Dat zorgt voor korte communicatielijnen en nauwe betrokkenheid. Het hoge opleidingsniveau en een compact projectteam impliceren ook meer zelfstandige ontwerpbeslissingen en minder fouten door interne informatieoverdracht binnen de organisatie.

bureaugeschiedenis

Het bouwen zit bij de broers Lex en Ron Kuin in het bloed. Als zonen van een aannemer zijn ze met de 'hamer in de hand' opgevoed. Vanuit deze praktische achtergrond kozen zij beide voor een architectenopleiding. De prettige samenwerking bij het ontwerp en de bouw van het woonhuis voor hun ouders vormde vervolgens in 1989 de aanleiding voor de oprichting van Kuin & Kuin architecten. Het bureau kende een vliegende start met het ontwerp voor het interieur van het Lighting Application Centre, een demonstratiegebouw voor Philips Lighting. Daarna verwierven zij naam met de opdracht voor een woontoren aan de Aawal en de nieuwe brandweerkazerne van 's-Hertogenbosch. In de loop der jaren heeft het bureau zich verder ontwikkeld in de volle breedte van het ontwerpvak, varierend van stedenbouwkundige plannen tot designproducten en een meubellijn voor de italiaanse fabrikant Casprini. Sinds begin 2011 is medewerker Remco van der Pluijm toegetreden tot de directie van het bureau. De naam Kuin & Kuin was inmiddels echter een 'sterk merk' geworden dus die bleef onveranderd....

 

Lex Kuin
Lex Kuin

Lex Kuin

In de loop der jaren heeft Lex veel praktische ervaring opgedaan die hem als architect goed van pas komt.  Als jongen werkte hij elk weekend samen met zijn vader in diens aannemersbedrijf.  Van hem leerde hij de fijne kneepjes van goed vakmanschap en het noodzakelijk oog voor geheel en detail. In de loop der jaren is, door de vele praktijkervaring, de aandacht voor de uitvoerbaarheid (in tijd en geld) nog meer gegroeid. Naast het klussen aan het huis in Frankrijk, leeft Lex zich in het weekend samen met Tanja uit op de dansvloer.

Ron Kuin
Ron Kuin

Ron Kuin

Als jongen had Ron nog de illusie dat hij de Rembrandt van de 20e eeuw zou worden! Enkele jaren kunstacademie maakten hem duidelijk dat dat er niet in zat. Toch komen de daar opgedane ervaringen, en natuurlijk ook zijn bouwkundige familieachtergrond en de architectuuropleiding aan de TU in Eindhoven, hem nog dagelijks goed van pas. Goed waarnemen en analyseren, een praktische inslag en inzichtelijk schetsen zijn nog steeds belangrijk in het architectenvak. De visie wordt regelmatig aangescherpt met discussies en lezingen in de Bossche bouwsoos, in het architectuurgenootschap Sint Janskring, en middels bestuursfuncties in het Bossche Architectuur Initiatief (BAI) en als voorzitter van de lokale afdeling van The Lighthouse Club. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam: zijn passie voor architectuur wisselt Ron geregeld af met fitness, inline skaten rondom Den Bosch en wandelen en skiëen in de Alpen. Eigentijdse literatuur, theater, film en reizen verzetten ook op tijd de zinnen. Ron is nog steeds  gek op zijn Lyanne, en samen zijn zij de trotse ouders van Tessa en Milou.

 

foto Remco
Remco van der Pluijm

Remco van der Pluijm

Als middelbare scholier kon Remco niet kiezen tussen een opleiding tot architect of een opleiding tot onderwijzer. Uiteindelijk heeft hij beide opleidingen succesvol afgerond en heeft hij definitief gekozen voor het vak van architect, wat hij met veel plezier uitoefent. Zijn achtergrond in ogenschouw nemend zal het niemand verbazen dat hij binnen het bureau degene is met de meeste ervaring op het gebied van scholenbouw. Naast het architectenwerk maakt Remco sinds kort ook deel uit van het bestuur van de BNA en is hij in zijn vrije tijd vaak op het strand te vinden om zijn favoriete sport kitesurfen te beoefenen.